FBA Duitsland – kosten schieten omhoog

In juli 2016 heeft Amazon Duitsland besloten verkopers die gebruik maken van FBA aan te sluiten bij het Central Europe Programme. Dit betekent dat als een verkoper ervoor heeft gekozen goederen in Duitsland op te slaan, hij nu ook akkoord gaat om zijn producten automatisch in Polen en Tsjechië op te slaan.

Amazon DE FBA kosten updateGaat een verkoper er niet mee akkoord omdat hij zijn goederen alleen in Duitsland wil opslaan, worden extra kosten berekend. Voor elke unit, die vanuit Duitsland wordt verstuurd, berekent Amazon € 0,25 bovenop de gebruikelijke FBA kosten. In april 2017 verhoogd Amazon dit tarief zodat verkopers in de toekomst € 0,50 moeten betalen als ze goederen uitsluitend vanuit Duitsland willen laten versturen. 

Achtergrond: De kosten voor grond en personeel zijn in Oost-Europa goedkoper dan in Duitsland. Daarom heeft Amazon extra magazijnen in Polen en Tsjechië gehuurd. Bovendien komen er ook steeds meer verkopers en vervolgens goederen erbij, die Amazon ergens moet opslaan. Welke gevolgen heeft dit voor een verkoper? Als je als marketplace handelaar je producten bij Amazon aanlevert om van FBA gebruik te maken, gebeurt dit meestal op pallets. Vanuit Nederland is een pallet zending naar Duitsland voordeliger als bijvoorbeeld naar Polen of  Tsjechië. Maar als je nu voor elk artikel 50 cent extra kosten erbij moet rekenen, is het de moeite waard om nog eens goed erover na te denken je pallets toch naar Oost-Europa te sturen.

Heeft dit gevolgen voor de klant? Nee. Amazon regelt de vervoer tussen alle magazijnen zelf, zodat alles op tijd bij de klant is.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.