Amazon Vendor Central

Amazon Vendor Central portaal is enkel voor fabrikanten en distributeurs. Het is niet gek als je van Amazon Vendor Central nog nooit iets gehoord hebt, aangezien Amazon je moet uitnodigen om lid van Vendor Central te worden. Is deze situatie voor jou niet van toepassing? Klik dan hier om naar Amazon Seller Central te gaan.

Wanneer word je uitgenodigd? Er zijn twee mogelijkheden:

  1. Amazon ziet dat je merk en producten via Seller Central relevant zijn voor hun klanten en voldoende volumes creëren.
  2. Je bent fabrikant en verkoopt alleen B2B (je verkoopt niet zelf aan de eindklant), maar Amazon komt via een onderzoek erachter dat je producten relevant in de markt zijn en door jouw B2B klanten met succes aan de eindconsument verkocht worden.

Welke rol speelt Amazon? Met Amazon Vendor Central is Amazon meer als een platform waar je marketplace verkoper bent. Op het moment dat je via Vendor Central aan Amazon verkoopt, veranderd je zakelijke relatie met dit platform. Je moet Amazon beschouwen als één van je B2B klanten / resellers. Hieronder vind je een overzicht die Seller Central en Vendor Central:

Seller Central vs. Vendor Central

Vendor Central in verschillende landen? Ja, Vendor Central bestaat in elk Amazon opererend land, maar werkt niet op dezelfde manier als Seller Central op één website, waar je bovenaan met vlaggetjes het land kan veranderen. Elk Vendor Central heeft een aparte inlog en contactpersonen. Ook de ontwikkeling is in ieder land niet even ver. Zo zijn sommige tools in Vendor Central DE (Duitsland) wel beschikbaar en bijvoorbeeld in Vendor Central IT (Italië) nog niet. Houd rekening ermee dat je van elk land moet worden uitgenodigd om met Vendor Central te kunnen beginnen.

Qua interne processen moet je bedrijf aan andere eisen voldoen als dat je via Seller Central verkoopt. Eén van de meest onderschatte voorwaarden: rekening houden met strikte eisen voor het aanleveren van je producten bij Amazon.

Problemen met Vendor Central of onzeker of je met Vendor Central moet beginnen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag bij het oplossen of het overwegen. Dankzij onze jarenlange ervaring kennen wij niet alleen de problemen en processen, maar ook alle ins en outs van Amazon.