Klaar om uit te breiden?

Jij bent een Nederlandse webshop of fabrikant met B2B klanten of een combinatie? Als webshop ben je uiteraard al in Nederland online bezig, maar heb je er ook al aan gedacht uit te breiden naar een ander land om je omzet te vergroten en een grotere doelgroep te bereiken? Als fabrikant verkoop je nu aan B2B klanten met een te lage marge waar te weinig volume tegenover staat? Je wilt dit graag veranderen en de volgende stap zetten?

Dan ben je bij u-commerce aan het juiste adres!

U-commerce helpt je graag met het uitbreiden en verkopen op Amazon Duitsland. Je verkoopt al op amazon.de? Dan kunnen wij dit verkoopkanaal voor jou optimaliseren en ervoor zorgen dat je minder kosten maakt, beter presteert en vervolgens een beter rendement en meer tevreden klanten bereikt.

Als Nederlandse webshop heb je inmiddels een goed werkende webwinkel en de bijbehorende, fundamentele processen. Verder heb je al een stap gezet door naast je eigen webshop ook je producten via een andere online retailer te verkopen. Dat kan als marketplace in een B2C relatie of aan een reseller in een B2B relatie. Denk hierbij onder andere aan Bol.com, Wehkamp, Zalando, Coolblue en fonQ.

map_homepage_u-commerceDan zit je vanuit ons perspectief op het punt om uit te breiden. Nieuwe mogelijkheden betekent potentiële omzetgroei. Natuurlijk ben je volledig vrij om  zelf te bepalen in welk land je expandeert, maar de meeste Nederlandse bedrijven starten met de buurlanden. Wellicht ben je ook al met België begonnen.

Rekening gehouden met het feit dat er aan een uitbreiding naar Engeland vaak een strikte wetgeving is verbonden en het transport van goederen ook nog vrij prijzig is, komt als volgende logische stap: Duitsland.

Duitsland heeft veel te bieden. Van de 81.3 miljoen (2017) inwoners gebruiken  58 miljoen het internet en shoppen online (bron: statista). Als we dit even met Nederland (ca. 11 miljoen) vergelijken, dan heeft Duitsland vier keer zo veel online shoppers. Van de 58 miljoen kopen 44 miljoen regelmatig op amazon.de. Dit betekent 8 van 10 Duitse online consumenten doen hun aankoop op Duitslands grootste retail platform. Kortom Amazon heeft een kolossaal bereik, waar iedere webshop alleen maar van kan dromen.

Als je met Amazon wil starten, begin je met Amazon Seller Central. Dit is het portaal waar iedereen zich kan aanmelden om op amazon.de te verkopen. Meer informatie over Amazon Seller Central vind je hier. Direct aan de slag? Neem dan contact met ons op.

Een tweede verkoopportaal in verbinding met verkopen op Amazon is Amazon Vendor Central. Dit is een invite-only portaal voor fabrikanten en distributeurs, hiervoor moet Amazon je daadwerkelijk uitnodigen. Meer informatie over Amazon Vendor Central vind je hier. Verkoop je al via dit portaal, maar je loopt tegen processen aan, hebt vragen of wil je omzet binnen dit kanaal verhogen, neem dan direct contact met ons op.