Tips & Tricks

Amazon Vendor Express (AVE)

Je verkoopt op dit moment via Amazon Seller Central, maar bent door Amazon uitgenodigd om met Vendor Central beginnen? Je bent nog niet overtuigd of je die stap wilt zetten? De voor- en nadelen van Amazon Vendor Central voor jou op een lijst. Nog steeds niet overtuigd? En tussenoplossing is Amazon Vendor Express.

Amazons retourbeleid: 30 dagen – ook voor Marketplace sellers

Het verhaal rondom retouren is vaak een lastig onderwerp. Binnen Nederland gelden bepaalde regels voor het retourbeleid met betrekking tot een aankoop via een webwinkel. Deze zijn niet automatisch hetzelfde als je je producten op Amazon verkoopt.

POD

Proof of Delivery (PODs)

Jij verkoopt via Amazon Vendor Central en levert regelmatig je goederen bij Amazon op pallets aan. Vaak vraagt Amazon achteraf naar een bewijs van levering. Zo worden je PODs nooit meer afgewezen.

Wist je dat? Geen FBA kosten voor producten > € 350,00

Amazon berekent kosten voor productopslag en verzending (FBA). Bij artikelen met een verkoopwaarde van meer dan € 350,00 vallen deze weg.

Amazon DE FBA kosten update

FBA Duitsland – kosten schieten omhoog

Amazon Duitsland FBA kosten update:
Prijsverhoging van €0,25 naar €0,50/unit als een verkoper wil, dat zijn goederen uitsluitend vanuit Duitsland verstuurd worden (geen deelname aan het Central Europe Programme).